Chocolate chip cookies

Mini cornflakes cookies

Mini chocolate chip cookies for breakfast… YES PLEASE! De voorbereidingen nemen wat tijd in beslag, maar geloof me: het loont! Deze mini cookies zijn super lekker als ontbijt of tussendoortje.

 

Ingrediënten

 

Keukengerei 

  • Grote mengkom 
  • Zeef
  • Spatel
  • Hakmes en snijplank

Bereiding

Haal de Dough It Yourself cookies bakmix door een zeef zodat je de chocoladestukjes apart kan houden van de droge mix. Bereid de droge mix verder met zonnebloemolie en water zoals op de verpakking vermeld. Je kan het mengen met een keukenmixer of spatel.

Verwarm de oven voor op 170 graden. 

Hak de chocolate chips in kleinere stukjes en spatel ze onder het deeg.

Maak mini bolletjes van het deeg. Ik maak mijn bolletjes graag tussen de 5 en 8 gram, zo hebben ze de ideale “bite-size”! Dit deel is het meest tijdrovend, maar eens ze gebakken zijn ga je zien dat dit het waard was!

Leg de bolletjes op een bakplaat met ongeveer 2 a 3 centimeter tussen elk bolletje. Bak ze 7 tot 10 minuutjes af in de oven. Baktijd en verspreiding op de bakplaat zijn afhankelijk van de grootte van jouw bolletjes. Hoe groter ze zijn, hoe verder ze uit elkaar moeten liggen en hoe langer ze moeten bakken.

Eet ze droog als snack of doe ze in een kom zoals cornflakes en serveer met melk. 

Je kan ze ook gebruiken als topping in de slagroom bij bijvoorbeeld een warme chocomelk!

Eet smakelijk!