Over

Ik was toen 21 jaar en ik had net mijn bachelor rechtspraktijk afgerond. Werken als rechercheur leek me toen erg spannend en daarom besloot ik na New York eerst een schakeljaar criminologie te gaan studeren. Aangezien ik in Antwerpen woonde maar studeerde in Leuven, bracht ik veel tijd door in de trein. In het begin gebruikte ik die tijd om alvast wat studiemateriaal door te nemen maar al snel dwaalden mijn gedachten af... naar cookie dough. Voor ik het wist, schreef ik een businessplan over de aanpak van mijn eigen zaak in koekjesdeeg. The Dough Bar was geboren!

business plan in de trein

Cookie dough aan het smullen in  New York

Als je ooit de kans krijgt om naar New York te gaan, doen! In 2017 had ik zelf het geluk om deze wereldstad te bezoeken. Ik bezocht daar voor de eerste keer een zaak waar je rauw en eetbaar cookie dough per bolletje kan kiezen. Ik stond aan de grond genageld na mijn eerste hap. De smaak, die textuur, het zachte smeltende cookie dough gaf me het gevoel van een warme knuffel. Dit moest ik onthouden, de smaak plus het gevoel dat het me gaf! The Dough Bar is toen, op dat ene moment, ontstaan als een droom. 

New york, the city of dreams

HOE HET ALLEMAAL BEGON

De (kleine) onthulling

Niemand wist iets van mijn idee af. Niemand wist toen, ik eigenlijk zelf ook niet, dat er geen recherche-job op mij zat te wachten. Uiteindelijk vertelde ik mijn plannen aan een paar mensen die ik met hart en ziel vertrouwde. Iedereen heeft steun nodig, zeker als je van plan bent om je studie op te geven voor een onderneming waarin je gelooft. 

trial and error

Ik zocht online naar recepten, maar zonder succes. Ze waren niet lekker of er zaten te veel rauwe ingrediënten in. Ik ging zelf recepten ontwikkelen, schreef ze op, voegde ingrediënten toe, haalde sommige er weer af om uiteindelijk na een half jaar uitvoerig testen het ultieme cookie dough-recept te maken. Yes! Het was gelukt. En ze werden goedgekeurd door mijn proefpersonen!

LOCATIE ZOEKEN

Locatie, locatie, locatie. Dat hoor je telkens wanneer je een fysieke winkel wil starten. Een locatie heb ik! Dat is iets wat zeker is. Vandaag kan je ons vinden in de Reynderstraat in Antwerpen. Dat is in hartje Antwerpen, vlak bij de Groenplaats en de Meir. 

Het was en is niet altijd makkelijk. Iedereen weet dat in de horeca werken a tough job is. Maar start maar eens een eigen zaak met een nieuw concept terwijl je begin de twintig bent. Weinig mensen namen me toen au serieux. Ik kreeg best harde kritiek te verduren en af en toe voelde ik me daar erg verdrietig om. Ergens begrijp ik dat wel maar op ondernemen staat geen leeftijd. ‘Do what you love' is en blijft mijn motto. DROOM en maak je droom waar. Als ik het kan, kan jij het ook! 

CHASE THAT DREAM.